Blenders

Op zoek naar een geschikte blender? Wij nemen jou mee tussen allemaal verschillende soorten blenders. We hebben de blenders uitgebreid geanalyseerd en daarmee hoef jij niet meer uit te vinden welke geschikt is voor jouw keuken. Iedereen heeft eigen voorkeuren. Op onze website vind je voor elke soort huishouden, diverse voorkeuren en wensen altijd de blender die past bij de behoeften van jou en je gezin.

Top 10 beste blenders van 2024

Benieuwd welke blenders in onze top 10 staan? Lees het hele blog! Klik op de knop hieronder

 1. KitchenBrothers Power Blender
 2. Niceey Mini Blender
 3. FITAGE Smoothie Blender
 4. Safecourt Kitchen Krachtige Blender
 5. KitchenBrothers Smoothie Blender
 6. Safecourt Kitchen Sportblender
 7. Nutribullet 600
 8. KitchenBrothers Mini Blender
 9. Philips Daily
 10. KitchenBrothers Smoothie Blender

Wat is een blender?

Een blender is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om ingrediënten te mengen en te pureren. Het bestaat meestal uit een basis met een krachtige motor en een afneembare kan of kom met messen aan de onderkant. Door de motor aan te zetten, draaien de messen snel rond en vermalen ze de ingrediënten tot een gladde substantie. Blenders worden vaak gebruikt voor het maken van smoothies, sauzen, soepen, en andere mengsels. Sommige blenders hebben ook extra functies, zoals het vermalen van ijs of het mixen van deeg.

Wat doe je met een blender?

Met een blender kun je verschillende taken in de keuken uitvoeren, waaronder:

 1. Smoothies maken: Blenders zijn ideaal voor het mengen van vers fruit, yoghurt en andere ingrediënten om heerlijke smoothies te creëren.
 2. Sauzen en soepen bereiden: Je kunt gemakkelijk sauzen en soepen maken door ingrediënten zoals tomaten, groenten en kruiden te pureren.
 3. Mengen van dranken: Naast smoothies kunnen blenders worden gebruikt om andere dranken te mengen, zoals milkshakes, cocktails en vruchtensappen.
 4. Pureren van babyvoeding: Voor ouders die zelfgemaakte babyvoeding willen bereiden, is een blender handig om groenten, fruit en andere ingrediënten tot een gladde consistentie te pureren.
 5. Maken van dips en spreads: Blenders kunnen worden gebruikt om dips zoals hummus of guacamole te maken, evenals spreads zoals pindakaas.
 6. Malen van noten en zaden: Sommige blenders hebben de mogelijkheid om noten en zaden te malen, wat handig is bij het maken van bakrecepten of toevoegen aan gerechten.
 7. Crushen van ijs: Veel blenders hebben een ijscrushfunctie, waarmee je ijs kunt vermalen voor het maken van koude dranken zoals smoothies of bevroren cocktails.
 8. Mengen van deeg: Sommige krachtigere blenders kunnen ook worden gebruikt om deeg te mixen, bijvoorbeeld voor pannenkoeken of muffins.

Het gebruik van een blender biedt dus veel veelzijdigheid in de keuken en maakt het snel en eenvoudig om diverse gerechten en drankjes te bereiden.

Wat mag niet in een blender?

Hoewel blenders veelzijdige keukenhulpmiddelen zijn, zijn er bepaalde dingen die je beter niet in de blender kunt doen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Heet voedsel: Plaats geen kokend hete vloeistoffen of voedsel rechtstreeks in de blender, omdat dit tot spatten kan leiden en zelfs de blenderkan kan beschadigen. Laat hete ingrediënten eerst afkoelen voordat je ze blendt.
 2. Voedsel met harde schillen of zaden: Harde schillen en zaden van bijvoorbeeld steenvruchten, avocado’s of citrusvruchten kunnen de messen van de blender beschadigen. Verwijder deze voor het blenden.
 3. Hele kruiden of specerijen: Hele kruiden of specerijen kunnen te intens zijn voor de blender en de messen beschadigen. Het is beter om ze vooraf te malen met een vijzel of een specerijenmolen.
 4. Te veel droge ingrediënten: Als je droge ingrediënten zoals meel of poeders in grote hoeveelheden toevoegt, kunnen ze zich ophopen en niet gelijkmatig mengen. Voeg indien nodig vloeistof toe om een betere consistentie te krijgen.
 5. Kleine, harde voorwerpen: Vermijd het blenden van kleine, harde voorwerpen zoals ijsblokjes zonder de juiste blenderfunctie of apparatuur voor het vermalen van ijs.
 6. Bepaalde soorten groenten: Sommige harde groenten, zoals aardappelen of wortels, kunnen te veel weerstand bieden en de messen beschadigen. Snijd ze in kleinere stukken voordat je ze blendt.
 7. Plastic voorwerpen: Plaats geen plastic voorwerpen in de blender, omdat dit kan smelten en schade kan veroorzaken. Houd je aan voedselgerelateerde ingrediënten.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing van je blender en volg de aanbevelingen van de fabrikant op om ervoor te zorgen dat je de blender op een veilige en effectieve manier gebruikt.

Het belang van de juiste blenders

Het kiezen van de juiste blender is van groot belang voor een optimale keukenervaring. Een aantal redenen waarom de juiste blender van groot belang is in jouw keuken:

 • Een goede blender met voldoende vermogen kan ingrediënten snel en gelijkmatig mengen. Dit is belangrijk bij het bereiden van: smoothies, soepen en sauzen waarbij een gladde massa gewenst is.
 • Een goede blender gaat lang mee. Goedkoop = duurkoop is niet voor niets het gezegde. Een blender moet gemaakt zijn van duurzame materialen en een stevige constructie zodat de blender bestand is tegen regelmatig gebruik.
 • Kijkend naar jouw wensen en behoeften is het belangrijk om te kijken naar de verschillende functies en instellingen van de blender. Sommige blenders zijn ook geschikt om te hakken, malen, pureren en ijs cruschen. Waar ga jij de blender voor gebruiken?
 • Als je de blender uit elkaar kan halen is een pluspunt! Zo kan de blender op een goede manier worden schoongemaakt. Dit draagt bij aan een hygieenische keukenervaring!
 • Hoeveel geluid maakt de blender? Mag het hele huis er wakker van worden of gaat jouw voorkeur uit naar een wat stillere variant?
 • Hoe groot mag de blender zijn?
 • En hoe zit het met de energie-efficientie?

Zoals je leest, zijn er een tal van kenmerken die een blender kan hebben of aan moet voldoen volgens jou persoonlijke behoeften.

Benieuwd naar de goedkoopste blenders?

Wil jij graag een blender aanschaffen maar is jouw budget niet zo groot? Geen probleem! Ook dan hebben wij de beste blenders voor jou op een rijtje gezet.


De beste staafmixers

 • Behouden hun smaak en aroma
 • Hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Benieuwd welke koffiebonen wij aanbevelen?